ingbrittkiss

lördag, juli 23, 2005

Kulturkrock

I kväll sändes "Deep Soul", det första programmet i en serie om soulmusikens födelse.
Samtidigt sänder TV4 "Stadskampen".
Sällan har en mer monumental kulturkrock visats parallellt i televisionens historia. Samtidigt som Ruth Brown stod och wailade gospelkryddad knullmusik i TV2, stod några bakfulla campare och sprutade vatten på varandra i TV4, ackompanjerade av två vrålande idioter.

Läsare, det är upp till er. Martin Timell föredrar packade svennar i klapphattar som kastar suddigummin på varann och brakfiser. Vad föredrar du?


Eller

fredag, juli 22, 2005

Dag 2: Nutte introduceras i truppen (omålad, utan hatt)

Dag 1. Mission: Ersätta George Mourad




OK gutter, her er gutten som skal ersette George.

Frisörskor, afrikanska anfallare och skojiga hattar

Det är något speciellt med IFK Göteborg och afrikanska anfallare. Strax efter värvning så dyker de helt plötsligt upp i lustiga hattar, färgat hår och har en syster i Göteborg som är hårfrisörska.
Nu verkar det vara en ny obskyr afrikan på gång; Jimmy Gatete från Rwanda. Ännu har inte Jimmy siktats i lustig hatt, men så har han ju inte skrivit på ännu.
Detta har givetvis ingenting med xenofobi att göra, Europa vimlar av afrikanska anfallare som inte har en syster som är hårfrisörska och målar sig på kroppen i en lustig hatt.
Det bara är det att det är något märkligt med triologin "afrikaner", "lovande skyttekungar" och IFK Göteborg. Det tycks gått Dingblad-troll i det hela.
Så om och när Jimmy Gatete skrivit på för Blåvitt och han helt plötsligt dyker upp i en konstig hatt och låter sin syster hårfrisörskan färga håret inför ÖIS-derbyt, så bör vi krama våra händer kring kudden